Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΛΕΓΕΤΑΙ «Προγραμματισμός και αποτίμηση του Εκπαιδευτικού Έργου των Σχολικών Μονάδων»


Σαν τον παλιό "καλό" καιρό …
Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΛΕΓΕΤΑΙ «Προγραμματισμός και αποτίμηση του Εκπαιδευτικού Έργου των Σχολικών Μονάδων»

Την Παρασκευή 11 Γενάρη, την ημέρα που ο κλάδος  πραγματοποιούσε μεγαλειώδεις απεργιακές συγκεντρώσεις  για την απόσυρση του προσοντολογίου – εκτρώματος,  διάλεξε η κυβέρνηση να δημοσιεύσει  την Υ.Α. (ΦΕΚ αρ.φ.16/11-1-19) με τίτλο «Προγραμματισμός και αποτίμηση του Εκπαιδευτικού Έργου των Σχολικών Μονάδων».
Όλα όσα είχαμε τονίσει το προηγούμενο διάστημα επιβεβαιώνονται :
με πρόσχημα το «Προγραμματισμός και αποτίμηση του Εκπαιδευτικού Έργου των Σχολικών Μονάδων» , η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ  - ΑΝΕΛ, υλοποιώντας κατά γράμμα  τους στόχους του ΟΟΣΑ και της Ε.Ε., επαναφέρει την αυτοαξιολόγηση-αξιολόγηση που επιχείρησε να προωθήσει ο Αρβανιτόπουλος  και η ΝΔ, και φέρνει ξανά  από την πίσω πόρτα  το Π.Δ. 152 , που η ίδια , κάτω από την πίεση του κινήματος, κατάργησε.
Η δημοσιοποίηση σε ΦΕΚ της Υ.Α. δεν αφήνει περιθώρια αναμονής και ψευδαισθήσεων

Με το ν.4547/2018  προωθεί  τον ασφυκτικό έλεγχο και την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας, διαδικασίας που δεν έχει καμία σχέση με εσωτερικές και ανατροφοδοτικές συλλογικές παιδαγωγικές λειτουργίες. Αντίθετα, διαμορφώνει  μια δυναμική κωδικοποίησης, συγκρισιμότητας, διαφοροποίησης, κατάταξης και ανταγωνισμού των σχολικών μονάδων. Δηλαδή, μιας διαδικασίας αυτοαξιολόγησης που καθορίζεται και παίρνει  σαφέστατα χαρακτηριστικά με τους Σύλλογοι Διδασκόντων να συνεδριάζουν, να συγκροτούν τις ομάδες εργασίας, να συμπληρώνουν φόρμες, δείκτες,  σχετικές εκθέσεις στους Συντονιστές, τα ΠΕΚΕΣ , τις πλατφόρμες του ΙΕΠ, και να υλοποιούν όλες τις γραφειοκρατικές διαδικασίες της αυτοξιολόγησης μέσα στο «υποχρεωτικό» 30ωρο .
ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ!
ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ
ΑΚΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ –ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ

Ακολουθούμε την απόφαση απεργίας – αποχής από κάθε διαδικασία αξιολόγησης, που έχουμε πάρει και στις Γενικές Συνελεύσεις και στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, ώστε να δώσουμε νικηφόρα και αυτή τη μάχη ενάντια στην αξιολόγηση, όποτε αυτή υλοποιείται.
Οι Σύλλογοι διδασκόντων συνεχίζουμε το έργο μας όπως τα προηγούμενα χρόνια ως μια εσωτερική, δημοκρατική, συλλογική διαδικασία οργάνωσης της σχολικής ζωής χωρίς καμιά αποδοχή δεικτών, Εκθέσεων και αποστολή τους σε ΠΕ.ΚΕ.Σ, ΙΕΠ και υπουργείο, χωρίς καμιά αποδοχή δημιουργίας σχετικών ομάδων .
Παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στο σχολείο.
Να μην εφαρμοστεί ο νόμος 4547/18.

Απαιτούμε οι παρατάξεις της πλειοψηφίας στο ΔΣ της ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ-ΠΕΚ) να σταματήσουν να δίνουν χρόνο και έδαφος στην κυβέρνηση να προχωρήσει τους σχεδιασμούς της.
Καλούμε το ΔΣ της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ να πάρουν επιτέλους απόφαση για απεργία-αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης και να επικυρώσουν τις αποφάσεις προηγούμενων ΓΣ Προέδρων ακούγοντας το αγωνιστικό κάλεσμα  δεκάδων  συλλόγων  εκπαιδευτικών και ΕΛΜΕ από όλη την Ελλάδα .



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου