Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

"Βασιλικώτεροι" του βασιλέως...


ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ !
Συνάδελφοι μας ανέφεραν ότι, Διευθυντής σχολείου, με πρόσχημα την λειτουργικότητα του ωρολογίου προγράμματος, υποχρεώνει τους συναδέλφους να κάνουν συνεχόμενα κενά ανάμεσα στις ώρες διδασκαλίας τους, έτσι ώστε να παραμένουν υποχρεωτικά στο σχολείο για σχεδόν όλες τις ώρες λειτουργίας του και χωρίς να τους έχει ανατεθεί άλλη εργασία.
Υπενθυμίζουμε για μια ακόμη φορά:
  • Εκτελούμε το προβλεπόμενο από τους νόμους διδακτικό μας ωράριο και μπορούμε να αποχωρήσουμε , αν δεν μας έχει ανατεθεί έκτακτα άλλο έργο από τα όργανα διοίκησης, το σύλλογο διδασκόντων. Οι νόμοι καθορίζουν με ακρίβεια το εργασιακό και διδακτικό ωράριο (ανώτατο όριο και όχι υποχρεωτικό τις 6 ώρες τη μέρα και 30 την εβδομάδα), το περιεχόμενό τους και τη διακριτότητα μεταξύ τους. Πουθενά δεν αναφέρεται, και κανένας δεν μπορεί να μας υποχρεώσει, ότι το διδακτικό μας ωράριο πρέπει να είναι ή όχι συνεχόμενο. Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο αν το ζητήσει ο ίδιος ο συνάδελφος.

  • Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να «απασχολούμε» στα κενά κανένα τμήμα. Η απασχόληση μαθητών ανάγεται στο διδακτικό ωράριο. Επιτήρηση μαθητών προβλέπεται μόνο στο διάλειμμα και στην εφημερία μας. Όλες τις άλλες ώρες το σχολείο βρίσκεται σε διδακτικό έργο!
  • Δεν είμαστε υποχρεωμένοι, εφ όσον συμπληρώσουμε το διδακτικό μας ωράριο, να απασχολούμαστε σε «γραμματειακή υποστήριξη» ή σε αναπλήρωση των διευθυντών και υποδιευθυντών. Απαιτούμε την κάλυψη τέτοιων αναγκών από μόνιμους διοικητικούς υπαλλήλους ή συναδέλφους που δεν καλύπτουν το ωράριό τους
  • Όπως επίσης δεν αποδεχόμαστε καλέσματα συνεδριάσεων του συλλόγου διδασκόντων για μετά το τέλος ή στα όρια του ημερήσιου εργασιακού εξαώρου.

Καλούμε τους συναδέλφους να αρνούνται τις αυθαίρετες και παράνομες εντολές.
Να επικαλούνται, θαρρετά τους νόμους και τις διατάξεις, το πλαίσιο εργασιακών δικαιωμάτων των σωματίων μας.
Να καταγγέλλουν άμεσα στην ΕΛΜΕ κάθε παράτυπη προσπάθεια..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου